Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i dobre dla każdego. Standardowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również pyszne oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, lecz również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoska restauracja w Krakowie
Spójrz na parę poniższych czynników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie potrzebne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.
Italian Cuisine Krakow
Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są wspaniałe, ale te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą oraz są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą przeszłość zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać bez ograniczeń), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.